Juustosuflee ja selleriä

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 1 pieni hienonnettu sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus cayennepippuria
  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 4 keltuaista
  • 6 valkuaista
  • ½ tl Dijon-sinappia
  • 100 g raastettua gruyèrejuustoa tai emmentaljuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita kulhon voitelemiseen

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaada maito pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Yhdistä maitoon sipuli, laakerinlehti, timjami, muskottipähkinä, cayennepippuri, suola ja pippuri. Lämmitä kunnes maito on lähes kiehumispisteessä ja siirrä sivuun.

Sulata voi miedolla lämmöllä toisessa kattilassa, lisää siihen kaikki jauhot kerralla ja sekoita minuutin verran. Siivilöi maustettu maito. Kaada maito nauhana voi-jauhoseokseen koko ajan vispilällä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia (sekoita välillä) tahnamaiseksi kastikkeeksi.

Voitele sufleevuoka (halkaisija noin 20 cm). Yhdistä keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Vaahdota valkuaiset melkein kovaksi vaahdoksi. Sekoita ensin muutama lusikallinen valkuaisvaahtoa kastikkeeseen ja yhdistä sitten koko kastike valkuaisvaahtoon. Sekoita varovasti, taikinan kuohkeus on sufleen tekemisessä kaikkein tärkeintä.

Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja siirrä vuoka heti uuniin. Paista 30−35 minuuttia kunnes suflee on kuohkea ja kullanruskea. Älä avaa uunia paiston aikana. Tarjoile sufleen kanssa todella ohueksi viipaloitua varsiselleriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!