Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustosuflee ja selleriä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 1 pieni hienonnettu sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus cayennepippuria
  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 4 keltuaista
  • 6 valkuaista
  • ½ tl Dijon-sinappia
  • 100 g raastettua gruyèrejuustoa tai emmentaljuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita kulhon voitelemiseen

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaada maito pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Yhdistä maitoon sipuli, laakerinlehti, timjami, muskottipähkinä, cayennepippuri, suola ja pippuri. Lämmitä kunnes maito on lähes kiehumispisteessä ja siirrä sivuun.

Sulata voi miedolla lämmöllä toisessa kattilassa, lisää siihen kaikki jauhot kerralla ja sekoita minuutin verran. Siivilöi maustettu maito. Kaada maito nauhana voi-jauhoseokseen koko ajan vispilällä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia (sekoita välillä) tahnamaiseksi kastikkeeksi.

Voitele sufleevuoka (halkaisija noin 20 cm). Yhdistä keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Vaahdota valkuaiset melkein kovaksi vaahdoksi. Sekoita ensin muutama lusikallinen valkuaisvaahtoa kastikkeeseen ja yhdistä sitten koko kastike valkuaisvaahtoon. Sekoita varovasti, taikinan kuohkeus on sufleen tekemisessä kaikkein tärkeintä.

Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja siirrä vuoka heti uuniin. Paista 30−35 minuuttia kunnes suflee on kuohkea ja kullanruskea. Älä avaa uunia paiston aikana. Tarjoile sufleen kanssa todella ohueksi viipaloitua varsiselleriä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiMasterChef Suomi: Tarte Tatin ja kanelijäätelö, Pilvin reseptiMasterChef: New York Cheesecake ja Eggs Florentine -voileipäkakku – Santun reseptiMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiJauhelihamurekeAnjovisöljypitsat
JuustoKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto