Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustokohokas parmesaanista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-kuudelle

  • 4 kokonaista kananmunaa + 1 munanvalkuainen
  • voita ja 1 rkl juustoraastetta vuokaan
  • 3 dl maitoa
  • 60 g voita
  • 45 g vehnäjauhoja (n. ¾ dl
  • 1 maustemitta vastajauhettua valkopippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 ½ dl raastettua parmesaanijuustoa

Tarvitset myös

  • kohokasvuoan, 1 ½ litran

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 210 asteeseen. Raasta juusto. Voitele vuoka ja ripottele juusto sisäpinnalle. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset.

2. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot samalla vatkaten ja paista hetki ilman että jauho-voiseos saa väriä. Ota kattila liedeltä. Lisää kuuma maito hitaasti, vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Lisää pippuri, cayennepippuri ja muskotti. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 1 minuutti samalla voimakkaasti vatkaten. Ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. HUOM! Kastike ei tässä vaiheessa saa kiehua, silloin keltuaiset hyytyvät.

Ranskalaiset kokit vatkaavat munanvalkuaiset mieluiten pallovispilällä pyöreäpohjaisissa kuparikulhoissa – heidän mukaansa kulhoista irtoava pienenpieni määrä happoa takaa valkuaisten ilmavuuden.

3. Lisää valkuaisiin 1 maustemitta suolaa. Vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahtoon pitää muodostua huippuja kun nostat vispilää. Kun valkuaiset sekoittaa muihin aineksiin, vaahtoon vaivalla vatkattu ilma häviää helposti. Tämän voi yrittää estää sekoittamalla taikina puoleen valkuaisista, sitten loput valkuaiset käännellään taikinaan erittäin varovaisesti. Ei haittaa, vaikka taikina olisi hieman ”raidallinen”.

4. Kaada taikina vuokaan, vuoan yläreunaan pitää jäädä n. 5 cm tyhjää. Kopauta vuoan pohjaa kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat pohjasta. Siloita pinta varovaisesti ja ripottele päälle loput juustosta. Laita kohokasvuoka uunin keskitasolle ja alenna lämpö 190 asteeseen. Paista 25-30 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, silloin kohokas lätsähtää. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Emman Tulisieluinen mäenlaskijaKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Mummin Sitruunamarenkipiirakka Koko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiJuustokohokas
JuustoAlkuruoatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto