Juustojuoksutinpannukakku

Matala ja kotoinen versio juustokakusta. Aiemmin tätä tarjoiltiin suurissa maalaisjuhlissa tai jälkiruokana keittopäivällisen yhteydessä. Juustonjuoksutinta saat apteekista.

4-5 hengelle

  • 2 l maitoa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 10 mantelia jauhettuna
  • 2 karvasmantelia jauhettuna
  • 1,5 rkl juustonjuoksutinta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen uunipelti/pannu. Lämmitä 1,5 litraa maitoa 37-asteiseksi.

2. Vatkaa yhteen munat, sokeri sekä jauho ja ohenna lopulla maidolla. Lisää mantelijauheet. Sekoita joukkoon haalea maito ja viimeiseksi juustonjuoksutin. Kaada seos uunipannuun ja sekoita hyvin. Anna massan seistä 10 minuuttia.

3. Paista uunissa 1 - 1,5 tuntia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoile paloiteltuna marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja