Juustojuoksutinpannukakku
Matala ja kotoinen versio juustokakusta. Aiemmin tätä tarjoiltiin suurissa maalaisjuhlissa tai jälkiruokana keittopäivällisen yhteydessä. Juustonjuoksutinta saat apteekista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4-5 hengelle
- 2 l maitoa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- 10 mantelia jauhettuna
- 2 karvasmantelia jauhettuna
- 1,5 rkl juustonjuoksutinta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen uunipelti/pannu. Lämmitä 1,5 litraa maitoa 37-asteiseksi.
2. Vatkaa yhteen munat, sokeri sekä jauho ja ohenna lopulla maidolla. Lisää mantelijauheet. Sekoita joukkoon haalea maito ja viimeiseksi juustonjuoksutin. Kaada seos uunipannuun ja sekoita hyvin. Anna massan seistä 10 minuuttia.
3. Paista uunissa 1 - 1,5 tuntia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoile paloiteltuna marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki