Juustojuoksutinpannukakku

Matala ja kotoinen versio juustokakusta. Aiemmin tätä tarjoiltiin suurissa maalaisjuhlissa tai jälkiruokana keittopäivällisen yhteydessä. Juustonjuoksutinta saat apteekista.

4-5 hengelle

  • 2 l maitoa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 10 mantelia jauhettuna
  • 2 karvasmantelia jauhettuna
  • 1,5 rkl juustonjuoksutinta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen uunipelti/pannu. Lämmitä 1,5 litraa maitoa 37-asteiseksi.

2. Vatkaa yhteen munat, sokeri sekä jauho ja ohenna lopulla maidolla. Lisää mantelijauheet. Sekoita joukkoon haalea maito ja viimeiseksi juustonjuoksutin. Kaada seos uunipannuun ja sekoita hyvin. Anna massan seistä 10 minuuttia.

3. Paista uunissa 1 - 1,5 tuntia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoile paloiteltuna marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!