Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juurespiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä piiras sopii erityisen hyvin riistan seuraan, mutta kelpaa myös pääruoaksi vihannesten kera. Voit tarjota juurespiirasta myös noutopöydässä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Pohja ja kansi

  • 125 g margariinia
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • ruokaöljyä voiteluun

Täyte

  • 2 kookasta porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 300 g naurista tai lanttua
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne kahden tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Hienonna persilja ja kuori valkosipuli. Vatkaa muna kevyesti. Kuumenna oliiviöljy padassa. Lisää juurekset pataan ja kuullota niitä 4-5 minuutin ajan, niin että ne pehmenevät mutteivät saa väriä. Sekoita silloin tällöin. Lisää persilja ja 1 tl suolaa. Purista joukkoon valkosipuli, mausta pippurilla ja sekoita. Anna juuresten jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauhot ja margariini sormenpäilläsi kulhossa. Lisää vettä ja puristele käsin taikinaksi. Voitele matala piirasvuoka. Jaa taikina kahteen osaan. Ota toinen osa, jauhota se kevyesti ja kauli ympyrän muotoon. Kauli taikinaa, kunnes taikinalevy on muutaman millin paksuinen ja täyttää vuoan hyvin. Aseta taikinalevy vuokaan ja jäähtyneet juurekset päälle. Jätä täytteen ympärille 2 cm leveä taikinareunus ja voitele se kananmunalla.

3. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi. Puristele reunat huolellisesti yhteen ja leikkaa pois ylijäävät osat. Voitele päällinen lopulla kananmunalla ja anna paistua uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaRanskalainen sipulipiirasKermainen omenapaistosFenkolipiirasVihannespiirakkaButlerin juustopiiras
KasvispiirakkaLisäkeruoatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka