Joulukuulat

Mantelimassaa voi käyttää monenlaisiin joulumakeisiin. Tämän reseptin joulukuulat ovat helppoja valmistaa, ja ehkä ohje voi inspiroida uusien makeisten keksimiseen kotikeittiössä. Pienet leipurit saattavat tarvita aikuisen apua suklaan sulattamisessa.

50 kuulaan

  • 100 g mantelimassaa
  • 30 g hillottua, hienonnettua inkivääriä
  • 30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 25 g taloussuklaata
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Sekoita mantelimassa, inkivääri ja pähkinät tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kuulia.

2. Sulata taloussuklaa vesihauteessa: Kuumenna kattilassa vettä, laita suklaa syvälle lautaselle, jonka laitat kattilan päälle. Huom! Vesi saa vain poreilla, ei kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista.

3. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Jäähdytä ja pyörittele kaakaojauheessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!