Joulukuulat
Mantelimassaa voi käyttää monenlaisiin joulumakeisiin. Tämän reseptin joulukuulat ovat helppoja valmistaa, ja ehkä ohje voi inspiroida uusien makeisten keksimiseen kotikeittiössä. Pienet leipurit saattavat tarvita aikuisen apua suklaan sulattamisessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 kuulaan
- 100 g mantelimassaa
- 30 g hillottua, hienonnettua inkivääriä
- 30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
- 25 g taloussuklaata
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita mantelimassa, inkivääri ja pähkinät tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kuulia.
2. Sulata taloussuklaa vesihauteessa: Kuumenna kattilassa vettä, laita suklaa syvälle lautaselle, jonka laitat kattilan päälle. Huom! Vesi saa vain poreilla, ei kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista.
3. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Jäähdytä ja pyörittele kaakaojauheessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan