Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluinen maksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän voimakkaan makuisen pasteijan koostumus on hieman tavallista karkeampi. Pasteijan voi myös pakastaa. Pakastimessa se säilyy pari viikkoa.

1 pasteija

  • 500 g sianmaksaa
  • maitoa liotukseen
  • 200 g silavaa
  • 100 g porsaanlapaa
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 anjovista fileenä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 1 rkl siirappia
  • 4 cl konjakkia
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl nelimaustetta (èpiche riche)
  • valkopippuria
  • pitkänomainen vuoka (2 litraa)
  • 200 g silavaa ohuina siivuina
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 oksa tuoretta tai ½ tl kuivattua meiramia

Valmistusohje

1. Liota maksa maidossa yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa. Kuivaa maksa hyvin. Paloittele maksa, silava ja porsaanlapa. Jauha maksa, silava ja porsaanlapa seokseksi lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Jos haluat pasteijasta sileää, jauha ainekset hienoimmalla terällä 2-3 kertaa.

2. Sekoita vehnäjauhot, munat, kerma ja siirappi ja lisää jauhettuun maksaan vähän kerrallaan. Lisää suola, mausteet, vastajauhettu valkopippuri ja konjakki. Paista pannulla koepala. Voitele vuoka. Pane laakerinlehdet ja meiraminoksa alimmaisiksi ja vuoraa vuoka silavasiivuilla. Kaada pasteijaseos vuokaan, älä kuitenkaan reunaan asti.

3. Kaada uunipannulla kuumaa vettä ja pane vuoka pannulla. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia. Huom! Kun pasteijan pinta saa väriä, peitä se alumiinifoliolla.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaJoulun maksapasteijaSmoolantilainen karkea maksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaJoulumaksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaLisäkeruoatAlkuruoatJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija