Jogurttivanukas

Rapeat paahdetut digestiivikeksit kruunaavat nämä pienet pannacotta-tyyliset vanukkaat. Tämä on paitsi hyvänmakuinen, myös kevyt jälkiruokavaihtoehto, täydellinen aterian lopetus silloin, kun ei halua tuntea itseään liian kylläiseksi.

Neljälle

  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 pikari mustikkajogurttia
  • 1 pikari passionjogurttia
  • 2 digestiivikeksiä

Koristeeksi

  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Pane liivatteet likoamaan veteen. Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Ota kasari tulelta ja sulata puristetut liivatelehdet kermaseokseen. Jaa kermaseos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen mustikkajogurtti ja toiseen passiohedelmäjogurtti.

2. Kaada neljään lasiin mustikkajogurttikermaa ja pane pakastimeen hyytymään. Ota lasit ulos 15 minuutin kuluttua ja kaada passionseos päälle. Laita lasit nyt jääkaappiin hyytymään.

3. Ennen tarjoilua sirottele annosten päälle paahdettuja digestiivikeksimuruja. Koristele ananaskirsikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!