Jogurttivanukas

Rapeat paahdetut digestiivikeksit kruunaavat nämä pienet pannacotta-tyyliset vanukkaat. Tämä on paitsi hyvänmakuinen, myös kevyt jälkiruokavaihtoehto, täydellinen aterian lopetus silloin, kun ei halua tuntea itseään liian kylläiseksi.

Neljälle

  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 pikari mustikkajogurttia
  • 1 pikari passionjogurttia
  • 2 digestiivikeksiä

Koristeeksi

  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Pane liivatteet likoamaan veteen. Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Ota kasari tulelta ja sulata puristetut liivatelehdet kermaseokseen. Jaa kermaseos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen mustikkajogurtti ja toiseen passiohedelmäjogurtti.

2. Kaada neljään lasiin mustikkajogurttikermaa ja pane pakastimeen hyytymään. Ota lasit ulos 15 minuutin kuluttua ja kaada passionseos päälle. Laita lasit nyt jääkaappiin hyytymään.

3. Ennen tarjoilua sirottele annosten päälle paahdettuja digestiivikeksimuruja. Koristele ananaskirsikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.