Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapihvit texmex-tyyliin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

    Pihvit

    • 400 g naudanjauhelihaa
    • 2 rkl korppujauhoa
    • ½ dl maitoa
    • ½ sipuli
    • 2 tl meksikolaista mausteseosta
    • suolaa ja valkopippuria myllystä
    • voita paistamiseen

    Tomaattikastike

    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoa
    • 1 dl tomaattipyreetä
    • 5 dl vihanneslientä
    • suolaa ja valkopippuria myllystä

    Couscous

    • 5 dl vihanneslientä
    • 350 g couscous-ryynejä
    • 2 rkl voita
    • 1 tl kurkumaa

    Valmistusohje

    1. Pihvit: Liota korppujauhoja maidossa vähintään 10 minuuttia. Raasta tai hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan korppujauhoseos ja sipuli, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla sekä maksikolaismausteella. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne voissa.

    2. Tomaattikastike: Sulata voi kasarissa. Ota kasari liedeltä ja vatkaa jauhot voin sekaan. Nosta takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Lisää lopuksi tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla couscousin valmistamisen ajan.

    3. Couscous: Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja mausta se kurkumalla. Kaada liemi couscous-ryynien päälle ja anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Lisää lopuksi voi ja sekoita haarukalla ryyniseos kuohkeaksi.

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapihvit