Jauhelihapihvit texmex-tyyliin
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
Pihvit
- 400 g naudanjauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
- ½ sipuli
- 2 tl meksikolaista mausteseosta
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- voita paistamiseen
Tomaattikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl tomaattipyreetä
- 5 dl vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Couscous
- 5 dl vihanneslientä
- 350 g couscous-ryynejä
- 2 rkl voita
- 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
1. Pihvit: Liota korppujauhoja maidossa vähintään 10 minuuttia. Raasta tai hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan korppujauhoseos ja sipuli, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla sekä maksikolaismausteella. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne voissa.
2. Tomaattikastike: Sulata voi kasarissa. Ota kasari liedeltä ja vatkaa jauhot voin sekaan. Nosta takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Lisää lopuksi tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla couscousin valmistamisen ajan.
3. Couscous: Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja mausta se kurkumalla. Kaada liemi couscous-ryynien päälle ja anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Lisää lopuksi voi ja sekoita haarukalla ryyniseos kuohkeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa