Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehty After Eight -suklaa: Nannan nopea ja helppo resepti

Kaikki aitini reseptit
Julkaistu 04.12.2020 12:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaikki äitini reseptit -bloggaaja Nanna Rintalan ohjeella valmistat After Eight -suklaata nopeasti ja helposti itse.

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 1 munanvalkuainen
  • 220 g tomusokeria
  • 1 tl piparminttuesanssia
  • aavistus vihreää elintarvikeväriä

Valmistusohje

After Eight -suklaa valmistuu näin:

  1. Sulata puolet suklaasta vesihauteessa. Levitä suklaa leivinpellille tai tarjottimelle levitetyn leivinpaperin päälle muutaman millin paksuiseksi neliöksi. Koko on n. A4 vastaava. Vie jääkaappiin tai ulos kovettumaan.
  2. Suklaan kovettuessa laita munanvalkuainen kulhoon ja vispaa hiukan haarukalla. Siivilöi 1/2 tomusokerista joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää piparminttu ja  sen verran vihreää, että saat ihan aavistuksen hennon viherryksen aikaan tahnaan, eli kasta hammastikkua hieman pastaväriin tai käytä tippa nestemäistä. Sekoita mukaan loppu tomusokeri sileäksi.
  3. Levitä tahna kohmettuneen suklaan päälle ohueksi kerrokseksi ja vie sitten taas jäähtymään. ("En laittanut ihan koko tahnaa tuohon päälle, minusta sitä tuli aavistus liikaa. Käytä vaikka piparipursotuksiin loput", Nanna vinkkaa)
  • Kun välikerros tuntuu jämähtäneeltä, sulata loppu suklaa, anna jäähtyä hiukan ja levitä se täytteen pinnalle.
  • Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Rustiikki lähestymistapa antaa anteeksi jos suklaa hiukan halkeilee. Koska se halkeilee.
  • Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatVanhanajan Rex-kakkuSalmiakkista: Iisan Salmiakki-BountyherkutChili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolallaTaivaallinen mansikkatorttuBrownie
    SuklaakonvehditPikkujoulutJouluruokaNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Suklaakonvehdit
    • 04.12.202012:55
      Pikkujoulut

      Itse tehty After Eight -suklaa: Helppo ja nopea resepti

    • 18.02.201300:00
      Makeiset

      Karppaajan suklaakonvehdit

    • 14.10.201513:33
      Makeiset

      Jaakko Halmetojan raakasuklaa

    • 27.01.201407:58
      Makuja

      Kahvisuklaatryffelit

    • 19.12.201313:42
      Kananmunaton

      Marianne-valkosuklaatryffelit