Itse tehdyt lihapullat

Lihapullat ovat suomalaista kansallisruokaa, jopa lounasravintoloissa saa itse tehtyjä lihapullia. Monet sekoittavat naudan- ja sianjauhelihaa suhteessa 70% nautaa ja 30% sikaa.

Neljälle

  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl raastettua keltasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • ruskeaa kastiketta
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito. Anna turvota 15 minuuttia. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita sipuli, suola ja pippuri korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja sekoita notkeaksi taikinaksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja vedellä huuhdotuin käsin. Laita vedellä huuhdotulle leikkuulaudalle odottamaan paistamista.

3. Paista lihapullat voissa. Ruskista ensin kuumalla pannulla ja anna jälkipaistua n. 4 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile ruskean kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!