Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehdyt lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl raastettua keltasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • ruskeaa kastiketta
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito. Anna turvota 15 minuuttia. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita sipuli, suola ja pippuri korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja sekoita notkeaksi taikinaksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja vedellä huuhdotuin käsin. Laita vedellä huuhdotulle leikkuulaudalle odottamaan paistamista.

3. Paista lihapullat voissa. Ruskista ensin kuumalla pannulla ja anna jälkipaistua n. 4 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile ruskean kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Lihapullat ovat suomalaista kansallisruokaa, jopa lounasravintoloissa saa itse tehtyjä lihapullia. Monet sekoittavat naudan- ja sianjauhelihaa suhteessa 70% nautaa ja 30% sikaa.

Lisää aiheesta:

Pannupihvit sipulin keraPannupihvit sipuliliemessäLaktoosittomat ja gluteenittomat lihapullatTimjamilihapullatKlassiset lihapullatTalon lihapullat
LihapullatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti