Isoäidin perunatorttu
Sunnuntaijälkiruokaa mummon luona.
1 torttuun
- 200 g pehmeää voita
- 200 g keitettyjä, kylmiä perunoita, raasteena
- 200 g vehnäjauhoja – n. 3 ½ dl
Täyte
- omenasosetta tai vadelmahilloa
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja perunaraaste huolellisesti. Lisää jauhot ja työstä taikina notkeaksi kevyesti jauhotetulla alustalla.
2. Jaa taikina 3-4 palaan ja kaulitse pyöreiksi pohjiksi. Laita ne leivinpaperille pellille.
3. Paista pohjat kullanruskeiksi uunin keskitasolla, n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Laita pohjat yhteen omenasoseen tai vadelmahillon kera. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa, pursota hienoksi kuvioksi tortulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti