Intialaista jäätelöä ja pistaasipähkinää

Intialaisen jäätelön, kulfin, alkuperäisreseptissä käytetään maitotiivistettä. Tässä reseptissä keitämme sen sijaan kokoon tavallista maitoa. Kulfi sopii tarjottavaksi joko sellaisenaan tai mangon tai appelsiinin kera.

4 annosta

  • 6 dl täysmaitoa
  • 4½ dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai 4 tippaa vaniljaesanssia
  • 50 g kuorittuja ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • 50 g kuorittuja ja rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Keitä maito kokoon - suunnilleen puoleen alkuperäisestä määrästä - koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja hauduta sekoittaen, kunnes seos sakenee.

2. Sekoita joukkoon mantelit ja pistaasipähkinät ja kaada seos vuokaan tai neljään annosvuokaan ja anna jäähtyä. Pane pakastimeen ja anna jäätelön jäätyä vähintään vuorokauden ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!