Intialaista jäätelöä ja pistaasipähkinää

Intialaisen jäätelön, kulfin, alkuperäisreseptissä käytetään maitotiivistettä. Tässä reseptissä keitämme sen sijaan kokoon tavallista maitoa. Kulfi sopii tarjottavaksi joko sellaisenaan tai mangon tai appelsiinin kera.

4 annosta

  • 6 dl täysmaitoa
  • 4½ dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai 4 tippaa vaniljaesanssia
  • 50 g kuorittuja ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • 50 g kuorittuja ja rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Keitä maito kokoon - suunnilleen puoleen alkuperäisestä määrästä - koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja hauduta sekoittaen, kunnes seos sakenee.

2. Sekoita joukkoon mantelit ja pistaasipähkinät ja kaada seos vuokaan tai neljään annosvuokaan ja anna jäähtyä. Pane pakastimeen ja anna jäätelön jäätyä vähintään vuorokauden ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.