Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät
Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Lämpöiset leivät sienillä
- kourallinen suppilovahveroita, herkkusieniä sekä kanttarelleja
- salamia
- 3 kevätsipulin vartta
- suolaa
- mustapippuria
- vaaleaa leipää
- 1 iso Myrttisen suolakurkku
- Mustaleima Emmentaljuusto
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Siisti sienet ja lohko suppilovahverot ja kanttarellit pituus suunnassa. Viipaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi. Kuullota metsäsienet pannulla. Haihduta sienistä vedet pois. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet ja jatka paistamista. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita. Kuutioi osa salamista ja lisää sienten joukkoon pannulle. Viipaloi kevätsipulin varret pieneksi ja lisää sienten joukkoon. Paahda sienipaistos kauniin ruskeaksi pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi suolakurkku pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Raasta puolet mustaleimasta sekä parmesaanista. Levitä emmental leipien päälle, jonka jälkeen parmesaanijuusto.
Kasaa leivät uunipellille.
Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje