Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna Kuvaja
Joanna Kuvaja valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Pesto
- noin 30g pinjansiemeniä
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- noin 1dl laaduksta oliiviöljyä
- 1 puntti basilikaa
- sormisuolaa
- 1dl raastettua parmesaanijuustoa
- ½ sitruuna
- 1 iso burrata juusto tai 2 pientä
Valmistusohje
PESTO: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pienellä voimakkuudella tasaiseksi. Raasta parmesaanijuusto ja sekoita peston joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopussa sitruunan mehu joukkoon. Tarkista maku.
Siivilöi burrata juusto ja lohko se tarjoilu astiaan. Kaada päälle pesto ja sekoita kevyesti. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike