Illallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna Kuvaja

Illallinen_aidille_S2_eps9_alkuruoka1_003
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Joanna Kuvaja valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Pesto

  • noin 30g pinjansiemeniä
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • noin 1dl laaduksta oliiviöljyä
  • 1 puntti basilikaa
  • sormisuolaa
  • 1dl raastettua parmesaanijuustoa
  • ½ sitruuna
  • 1 iso burrata juusto tai 2 pientä

Valmistusohje

PESTO: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pienellä voimakkuudella tasaiseksi. Raasta parmesaanijuusto ja sekoita peston joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja lisää tarvittaessa suolaa.  Lisää lopussa sitruunan mehu joukkoon. Tarkista maku.

Siivilöi burrata juusto ja lohko se tarjoilu astiaan. Kaada päälle pesto ja sekoita kevyesti. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.