Ihramakkara ja skoonenperunat
Ruotsalaisten rakastama, alunperin skoonelainen kotiruoka, jonka ainesta nimeltä isterband ei Suomessa tunneta. Tukholman-vierailulla sitä kannattaa kysyä kauppahallista. Isterband on eräänlaista ihramakkaraa ja meillä vastaavaa edustavat käsintehdyt ryynimakkarat tai muut runsasrasvaiset teokset. Skoonenperunoiden ohjetta on nopeutettu käyttämällä pakastettuja perunakuutioita.
Neljälle
- 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
- 600 g pakastettuja perunakuutioita
- 1 sipuli
- 25 g voita
Kermakastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- ½ tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 dl etikkapunajuurikuutioita
- 2 rkl hienonnettua kaprista
- 1 rkl karkeaa sinappia
Valmistusohje
1. Paista makkarat paistinpannussa tai uunissa. Sulata voi kastikekasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho, nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa sekaan kuumaa lihalientä, sekoita koko ajan. Lisää myös kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia sekoitellen.
2. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa pannulla. Lisää perunakuutiot ja anna paistua käännellen hetki, kaada sitten päälle kastike. Keitä hiljaa poreillen 5-8 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Juuri ennen tarjoilua sekoita keskenään punajuuret, kaprikset sekä sinappi ja kääntele seos perunamuhennokseen, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile paistettujen makkaroiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan