Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ihramakkara ja skoonenperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
  • 600 g pakastettuja perunakuutioita
  • 1 sipuli
  • 25 g voita

Kermakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl etikkapunajuurikuutioita
  • 2 rkl hienonnettua kaprista
  • 1 rkl karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Paista makkarat paistinpannussa tai uunissa. Sulata voi kastikekasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho, nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa sekaan kuumaa lihalientä, sekoita koko ajan. Lisää myös kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia sekoitellen.

2. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa pannulla. Lisää perunakuutiot ja anna paistua käännellen hetki, kaada sitten päälle kastike. Keitä hiljaa poreillen 5-8 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Juuri ennen tarjoilua sekoita keskenään punajuuret, kaprikset sekä sinappi ja kääntele seos perunamuhennokseen, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile paistettujen makkaroiden kanssa.

Ruotsalaisten rakastama, alunperin skoonelainen kotiruoka, jonka ainesta nimeltä isterband ei Suomessa tunneta. Tukholman-vierailulla sitä kannattaa kysyä kauppahallista. Isterband on eräänlaista ihramakkaraa ja meillä vastaavaa edustavat käsintehdyt ryynimakkarat tai muut runsasrasvaiset teokset. Skoonenperunoiden ohjetta on nopeutettu käyttämällä pakastettuja perunakuutioita.

Lisää aiheesta:

Vanhanajan makkarakakkuPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaJuuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen keraKukitettu lenkkimakkaraKeitetty sianmakkara ja muhennetut juureksetKeitetyt makkarat piparjuurikastikkeella
MakkarakastikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakastike
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ihramakkara ja skoonenperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mummon makkarakastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Nakkikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nakkistroganov

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera