Hunajabroileri

Hunaja ja ananas sopivat yhteen ja antavat broilerille hienon maun. Voit tietenkin käyttää purkkiananaksen sijaan tuoretta, silloin liemen sijaan lisää kastikkeeseen vähän murskattua ananasta.

Neljälle

  • 4-6 broilerin rintaleikettä
  • 1 pieni purkki ananasrenkaita

Marinadi

  • 5 rkl hunajaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl inkivääriä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita marinadi. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla, penslaa marinadilla ja siirrä uunivuokaan. Paista 30-40 minuuttia. Käännä ja penslaa kerran paistamisen aikana.

2. Kuullota jauho voissa, kaada joukkoon kanaliemi ja ananasliemi. Keitä 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

3. Ruskista ananasrenkaat kevyesti ja tarjoile lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!