Hunajabroileri
Hunaja ja ananas sopivat yhteen ja antavat broilerille hienon maun. Voit tietenkin käyttää purkkiananaksen sijaan tuoretta, silloin liemen sijaan lisää kastikkeeseen vähän murskattua ananasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 broilerin rintaleikettä
- 1 pieni purkki ananasrenkaita
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl soijaa
- 1 tl inkivääriä
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kanalientä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl hunajaa
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita marinadi. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla, penslaa marinadilla ja siirrä uunivuokaan. Paista 30-40 minuuttia. Käännä ja penslaa kerran paistamisen aikana.
2. Kuullota jauho voissa, kaada joukkoon kanaliemi ja ananasliemi. Keitä 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
3. Ruskista ananasrenkaat kevyesti ja tarjoile lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti