Hirvipataa voissa paistettujen sienten kera
Hirven patapaloja löytää syksyisin jokaisesta hyvin varustetusta ruokakaupasta. Valmista silloin mehevä lihapata, jonka tarjoilet sienten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg hirven patalihoja
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 keltasipulia
- 3 porkkanaa
- 1-2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 laakerinlehti
- 5 murskattua katajanmarjaa
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 dl kuohukermaa
Paistetut sienet
- 200 g syksyn keltavahveroita tai torvisieniä
- 2 rkl voita
- 1 salottisipuli
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat karkeasti. Paloittele liha isoiksi kuutioiksi. Ruskista voi suuressa paistinpannussa ja paista lihat niin että ne saavat hyvän paistopinnan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit ja porkkanat pannuun ja anna niidenkin ruskistua. Puuteroi päälle vehnäjauhoja, sekoittele ja paista vielä muutama minuutti.
2. Lisää pannuun vettä ja viinietikkaa. Kaada sitten lihat, kasvikset ja liemi kattilaan tai pataan. Lisää laakerinlehti, katajanmarjat, timjami, mustaherukkahyytelö ja murustettu liemikuutio. Lisää vettä niin että lihat melkein peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1 ½ tuntia.
3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä ja lisää voi pannulle. Paista sieniä hetki, lisää sipulihake. Paista kaikki kauniinväriseksi. Lisää lihapataan kermaa ja keitä pataa ilman kantta kunnes koostumus on sopivan paksu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja viinietikkaa. Tarjoile padan kanssa paistettuja sieniä sekä keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa