Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvipataa voissa paistettujen sienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hirven patapaloja löytää syksyisin jokaisesta hyvin varustetusta ruokakaupasta. Valmista silloin mehevä lihapata, jonka tarjoilet sienten kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,2 kg hirven patalihoja
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 keltasipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 murskattua katajanmarjaa
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl kuohukermaa

Paistetut sienet

  • 200 g syksyn keltavahveroita tai torvisieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 salottisipuli

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat karkeasti. Paloittele liha isoiksi kuutioiksi. Ruskista voi suuressa paistinpannussa ja paista lihat niin että ne saavat hyvän paistopinnan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit ja porkkanat pannuun ja anna niidenkin ruskistua. Puuteroi päälle vehnäjauhoja, sekoittele ja paista vielä muutama minuutti.

2. Lisää pannuun vettä ja viinietikkaa. Kaada sitten lihat, kasvikset ja liemi kattilaan tai pataan. Lisää laakerinlehti, katajanmarjat, timjami, mustaherukkahyytelö ja murustettu liemikuutio. Lisää vettä niin että lihat melkein peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1 ½ tuntia.

3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä ja lisää voi pannulle. Paista sieniä hetki, lisää sipulihake. Paista kaikki kauniinväriseksi. Lisää lihapataan kermaa ja keitä pataa ilman kantta kunnes koostumus on sopivan paksu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja viinietikkaa. Tarjoile padan kanssa paistettuja sieniä sekä keitettyjä perunoita.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia ja kantarellikastikettaRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataSienituorejuustolla täytetyt hirvipihvitMausteinen riistapataHirvikäristyspata
RiistapataKananmunatonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu