Hillomunkit valmiista pakastepullataikinasta
Käytä valmista pakastepullataikinaa, niin saat tehtyä munkit kätevästi!
16 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)
Paistamiseen
- kasviöljyä
Pinnalle
- sokeria
Sisälle
- mansikka- tai vadelmahilloa
Valmistusohje
Hillomunkit syntyvät helposti pakastetaikinasta, kun pidät mielessä nämä vinkit:
- Ota taikina sulamaan ajoissa, mieluiten jo edellisenä päivänä jääkaappiin
- Kohota sulaneita taikinalevyjä levyt irralleen otettuina.
- Jaa jokainen levy kahtia ja leivo taikinapaloista pikkupullia.
- Pullien tulee antaa kohota oikein hyvin lämpimässä vedottomassa paikassa
- Paista munkit upporasvassa molemmin puolin
- Paina pyöreisiin kypsiin munkkeihin pursottimen pitkäkaulaisella tyllalla hilloa sisään
Sulata ja kohota taikinalevyt lämpimässä, vedottomassa paikassa esim. 40-asteisessa uunissa peitettyinä leivinliinalla. Kun taikinalevyt ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Pyörittele neliöistä pikkupullia. Kohota niitä ainakin puoli tuntia peitettyinä lämpimässä paikassa.
Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo, ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen polttavan kuuman rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä esim. haarukoiden avulla. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa. Laita uudet munkit rasvaan.
Paina kypsiin munkkeihin pursottimen pitkäkaulaisella tyllalla hilloa sisään.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria