Hillomunkit syntyvät helposti pakastetaikinasta, kun pidät mielessä nämä vinkit:
- Ota taikina sulamaan ajoissa, mieluiten jo edellisenä päivänä jääkaappiin
- Kohota sulaneita taikinalevyjä levyt irralleen otettuina.
- Jaa jokainen levy kahtia ja leivo taikinapaloista pikkupullia.
- Pullien tulee antaa kohota oikein hyvin lämpimässä vedottomassa paikassa
- Paista munkit upporasvassa molemmin puolin
- Paina pyöreisiin kypsiin munkkeihin pursottimen pitkäkaulaisella tyllalla hilloa sisään
Sulata ja kohota taikinalevyt lämpimässä, vedottomassa paikassa esim. 40-asteisessa uunissa peitettyinä leivinliinalla. Kun taikinalevyt ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Pyörittele neliöistä pikkupullia. Kohota niitä ainakin puoli tuntia peitettyinä lämpimässä paikassa.
