Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hernekeitto savukyljellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 dl kuivattuja keltaisia tai vihreitä herneitä
  • 2 litraa vettä
  • 1 kg savukylkeä
  • 1 iso sipuli
  • 3 neilikkaa
  • meiramia tai timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • sinappia

Valmistusohje

1. Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada herneet ja vesi kattilaan ja anna kiehua voimakkaasti muutaman minuutin. Lisää liha kokonaisena, samoin sipuli, johon olet pistänyt neilikat.

2. Alenna lämpöä ja anna herneiden hautua kannen alla 1-1½ tuntia, kunnes ne ovat pehmenneet ja liha on mureaa. Lisää meiramia tai timjamia tai molempia, kun keittoaikaa on jäljellä puoli tuntia.

3. Nosta sipuli ja liha keitosta. Vatkaa muutaman kerran pallovispilällä, jotta kuoret kerääntyvät vispilään ja ne voidaan nostaa pois keitosta. Lisää tarvittaessa vielä meiramia tai timjamia sekä suolaa ja pippuria. Tarjoile hernekeitto paloitellun lihan ja sinapin kanssa.

Keskiajan talonpoikaisyhteiskunnassa piti santsata ennen perjantain paastoa. Siksi torstaisin syötiin tuhdeinta mitä saatavilla oli, nimittäin herneitä ja sianlihaa! Jos haluat kasvishernekeiton, korvaa vesi kasvisliemellä ja jätä liha pois. Jos taas käytät keltaisia herneitä, saat keltaista hernekeittoa.

Lisää aiheesta:

Vanhanajan hernekeittoJogurttikeittoPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKirkas hernesoppa ja riimiläskiäLinssicurrya ja pinaattiaPunainen linssikeitto riisin kera
HernekeittoLiharuokaGluteenitonLaskiainenGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ranskalainen hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Currylla maustettu vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kikhernekeitto ja limettimarinoidut herkkusienet