Helppo & nopea suklaakakku
Jos saat yllätysvieraita, pyöräytät tämän kakun hetkessä, jos sinulla on perustarvikkeet aina kaapissa. Tarvitset lisäksi 24 sentin läpimittaisen, irtopohjaisen kakkuvuoan. Kakun voi tehdä myös 20x20cm-kokoisessa neliön mallisessa vuoassa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12–16 palaa
- 100 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 3 rkl kaakaota
- 1 tl vaniljasokeria
- tomusokeria koristeluun
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita yhteen munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, kaakao ja vaniljasokeri keskenään ja hämmennä munaseokseen. Lisää lopuksi voisula.
2. Kaada taikina vuokaan, ja paista kakkua noin 25 minuuttia. Sen kuuluu olla matala, rapea pinnaltaan, mutta tahmea sisältä.
3. Anna kakun jäähtyä, sihtaa pinnalle tomusokeria, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti