Tämän piirakan valmistaminen on yllättävän helppoa, aineet vain sekoitetaan keskenään! Resepti on makeiden herkkujen terveellisemmästä päästä. Piirakka on vähärasvainen, se sisältää piimää tai jogurttia, 4 eri viljaa ja marjoja. Marjapiirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja
- 3 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 dl piimää tai jogurttia
- ½ tl soodaa
- 75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (3/4dl)
Päälle
- 3-4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)
Muruseos
- 50 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
- ½ dl sokeria
- 1½ dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!