Mainos
Mainos

Tähän rahkapiirakkaan sopivat vadelmat, herukat ja karviaiset sekä metsänmarjoista mustikat ja puolukat. Jos haluat päästä helpolla, tee piirakka valmiista kauramurotaikinasta. Kaurainen taikina on myös helppo valmistaa itse!

Piirakkavuoan halkaisija n. 28-30 cm, n. 10:lle

Pohja

  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ dl kaura- tai pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • TAI 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Päälle

  • n. 4 dl vadelmia, mustikoita, herukoita tai
  • puolukoita

Rahkaseos

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata kauramurotaikinaa tai tee itse taikina. Sekoita itse tehtävää taikinaa varten rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min.

Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia kevyttuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.