Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot feta-hillopiirakat

Fetaa ja hilloa sisältävät lehtitaikinapiirakat on helppo valmistaa.
Fetaa ja hilloa sisältävät lehtitaikinapiirakat on helppo valmistaa.Food by twins
Julkaistu 25.12.2024 09:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 iso lehtitaikina tai voitaikina
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 1⁄2 dl hilloa (esim. viikuna-, vadelma- tai lakkahilloa)
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • 1 rosmariinin oksa
  • 2 rkl puolukoita

Työvälineet

  • 2 kpl ympyrämuotteja (1 pieni ja yksi iso)

Valmistusohje

  1. Ota lehtitaikina tai voitaikina sulamaan huoneenlämpöön keittiöliinan alle noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Kaulitse taikina kevyesti. Leikkaa taikina isommalla ympyrämuotilla. Painele pienemmällä ympyrämuotilla palojen sisäpuolelta, mutta älä pohjaan asti. Näin reunat kohoavat tasaisemmin ja saat tehtyä taikinasta tarjoilukupin. Pistele haarukalla taikinaympyröiden keskeltä.
  3. Voitele vatkatulla kananmunalla ja paista 225 asteessa tasalämmöllä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
  4. Tee fetatäyte vatkaamalla feta ja turkkilainen jogurtti kuohkeaksi vaahdoksi. Pane pursotinpussiin.
  5. Anna lehtitaikinoiden jäähtyä hetki ennen kokoamista. Painele pienellä lusikalla kuopat taikinan keskelle. Lisää teelusikallinen hilloa jokaisen leivonnaisen pohjalle. Pursota päälle fetavaahto. Koristele rosmariinilla ja puolukoilla. Tarjoile heti!

Resepti: Food by Twins

Lisää aiheesta:

Uunijäätelö KauramuropohjaanKesäinen mansikkakakkuVadelma-punaherukkabebeParas marjapiirakka kolmella tavallaMansikkakakkuGeisha-punaherukkaleivokset
Suolaiset piirakatKasvispiirakkaFetapiirakkaNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Rapea lehtitaikina, suolainen feta ja makea hillo luovat vastustamattoman makuelämyksen, joka valmistuu helposti ja nopeasti. Näillä suupaloilla hurmaat vieraasi tyylillä ilman suurta vaivannäköä. Resepti: Food By Twins.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi