Hellapoliisin uuniohrapuuro ja omenakeitto
14.10.2014. Kokeile uuniohrapuuroa herkullisen omenakeiton kera.
Ainekset (6 annosta)
- 3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 ½ tl suolaa
- 2 l maitoa
- 350 g omenasosetta tai 4 dl omenamehua
- 5 dl vettä
- ¾ dl sokeria tai maun mukaan
- 1- 1 ½ rkl perunajauhoja + 3 rkl vettä
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Laita ohrasuurimot uunivuokaan. Sekoita joukkoon suola ja maito. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.
Valmista puuron kypsyessä omenakeitto. Mittaa omenasose tai omenamehu kattilaan yhdessä veden ja sokerin kanssa. Kiehauta.Sekoita perunajauhot ja vesitilkka keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä. Tarkista maku. Sekoita joukkoon tarvittaessa lisää sokeria ja mausta keitto kanelilla.
Tarjoa jäähtyneenä lämpimän ohrapuuron kanssa.
Vinkki! Jos haluat valmistaa omenakiisseliä, lisää perunajauhojen määrää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa