9:22

Heidi leipoo: Vihreät pikkuleivät

Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 5.12 vihreitä pikkuleipiä yhdessä teeharrastaja Ari Santamäen kanssa.

Ainekset

  • 4 1/2 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 1/2 dl Forsman tean Matcha-jauhetta
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1/2 dl suklaa- tai toffeehippuja

Valmistusohje

Siivilöi vehnäjauhot ja teejauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Kääntele jauho-teeseos ja suklaahiput taikinaan.

Tee taikinasta kaksi pötköä jauhotetuin käsin. Kääri pötköt leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa.

Leikkaa pötköistä 5–7 mm:n paksuisia viipaleita. Pane pikkuleivät uunipellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja