Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 5.12 vihreitä pikkuleipiä yhdessä teeharrastaja Ari Santamäen kanssa.
Ainekset
- 4 1/2 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
- 1/2 dl Forsman tean Matcha-jauhetta
- 150 g pehmeää voita
- 2 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munankeltuaista
- 1/2 dl suklaa- tai toffeehippuja
Valmistusohje
Siivilöi vehnäjauhot ja teejauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Kääntele jauho-teeseos ja suklaahiput taikinaan.
Tee taikinasta kaksi pötköä jauhotetuin käsin. Kääri pötköt leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa.
Leikkaa pötköistä 5–7 mm:n paksuisia viipaleita. Pane pikkuleivät uunipellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta