Heidi leipoo 9:52

Heidi leipoo: Minnan makea piparkakkutalo

Huomenta Suomen Heidi Leipoo -ohjelmassa 29.11 leivottiin näyttävä piparkakkutalo yhdessä Minna Kuukan kanssa.

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl siirappia
  • 1 1/2tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker elintarvikeliimaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker sokerikuorrutetta
  • Dr. Oetker koristerakeita
  • Dr. Oetker sokerimassaa
  • Koristeluun makeisia oman maun mukaan.

Valmistusohje

Voit käyttää piparkakkutaloon myös valmiita piparkakkutalon osia tai pakastetaikinaa.

Kauli taikina tarttumattomalla, jauhotetulla alustalla isoksi, tasaiseksi levyksi. Jätä taikina vähintään 3 mm paksuiseksi. Voit kaulia taikinan myös suoraa leivinpaperin päälle, jolloin vältyt osien siirtelyltä. Aseta paperimuotit taikinalle ja leikkaa taikinasta kaikki tarvittavat osat. Jos taikinaa jää yli, kauli loput isoksi alustaksi talolle.

Paista osat 175 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä tasaisella alustalla, jotta osat eivät väänny. Voit tarvittaessa tasoittaa reunoja varovasti terävällä veitsellä leikaten.

Kokoa talo jäähtyneistä ja kovettuneista osista elintarvikeliiman avulla. Anna liiman kovettua ennen koristelua noin tunnin ajan tai kunnes saumat eivät enää jousta.

Koristele talo sokerikuorrutteella, koristelugeeleillä, koristerakeilla ja sokerimassalla oman mielikuvituksen mukaan!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!