Mainos
Mainos

Huomenta Suomen Heidi Leipoo -ohjelmassa 29.11 leivottiin näyttävä piparkakkutalo yhdessä Minna Kuukan kanssa.

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl siirappia
  • 1 1/2tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker elintarvikeliimaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker sokerikuorrutetta
  • Dr. Oetker koristerakeita
  • Dr. Oetker sokerimassaa
  • Koristeluun makeisia oman maun mukaan.

Valmistusohje

Voit käyttää piparkakkutaloon myös valmiita piparkakkutalon osia tai pakastetaikinaa.

Kauli taikina tarttumattomalla, jauhotetulla alustalla isoksi, tasaiseksi levyksi. Jätä taikina vähintään 3 mm paksuiseksi. Voit kaulia taikinan myös suoraa leivinpaperin päälle, jolloin vältyt osien siirtelyltä. Aseta paperimuotit taikinalle ja leikkaa taikinasta kaikki tarvittavat osat. Jos taikinaa jää yli, kauli loput isoksi alustaksi talolle.

Paista osat 175 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä tasaisella alustalla, jotta osat eivät väänny. Voit tarvittaessa tasoittaa reunoja varovasti terävällä veitsellä leikaten.

Kokoa talo jäähtyneistä ja kovettuneista osista elintarvikeliiman avulla. Anna liiman kovettua ennen koristelua noin tunnin ajan tai kunnes saumat eivät enää jousta.

Koristele talo sokerikuorrutteella, koristelugeeleillä, koristerakeilla ja sokerimassalla oman mielikuvituksen mukaan!

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja