Hedelmätäytteinen tartaletti

Haalea hedelmähilloke lisätään leivospohjiin juuri ennen tarjoilua.

5 annosta

  • 5 kpl valmiita murotaikinapohjia
  • 150 g päärynöitä tai omenoita
  • 1/4 dl sokeria
  • kanelitanko
  • 1 1/2 dl omenamehua
  • 1 rkl ohrakasta

Kastike

  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • tilkka konjakkia

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi hedelmät. Keitä kuutiot sokerilla ja kanelitangolla maustetussa omenamehussa kypsiksi. Lisää pieneen vesitilkkaan liuotettu ohrakas ja keitä kaksi minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.

Täytä leivospohjat juuri ennen tarjoilua haalealla hedelmähillokkeella. Tarjoa tartaletin kanssa konjakilla maustettua kermavaahtoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.