Häränlihakääryleet punaviinikastikkeessa

Nämä häränlihakääryleet saavat porista padassa ja mureutua vahvassa punaviinikastikkeessa. Lisämakua antavat pekoni ja herkkusienet. Perunasose maistuu lisäkkeenä. Ruokajuomaksi sopii vahva punaviini.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta naudansisäpaistia (à 90 g)
  • 8 pekoniviipaletta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 keskisuuri porkkana
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet ja puolita tarvittaessa. Levitä lihaviipaleet työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pekoniviipaleet lihaviipaleille ja kääri ne rullalle, sido paistinlangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa. Ruskista hieman myös herkkusieniä.

2. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä sekä porkkanakuutioita pari minuuttia voissa padassa. Nosta lihakääryleet pataan, sirottele päälle jauhoa. Sekoita keskenään tomaattipyree, lihaliemi ja viini ja kaada seos lihakääryleiden päälle pataan. Lisää laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hyvin hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Nosta kääryleet kastikkeesta, poista langat tai tikut. Siivilöi kastike takaisin pataan, nosta lihakääryleet takaisin, lisää herkkusienet ja kiehauta vielä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.