Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränlihakääryleet punaviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta naudansisäpaistia (à 90 g)
  • 8 pekoniviipaletta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 keskisuuri porkkana
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet ja puolita tarvittaessa. Levitä lihaviipaleet työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pekoniviipaleet lihaviipaleille ja kääri ne rullalle, sido paistinlangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa. Ruskista hieman myös herkkusieniä.

2. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä sekä porkkanakuutioita pari minuuttia voissa padassa. Nosta lihakääryleet pataan, sirottele päälle jauhoa. Sekoita keskenään tomaattipyree, lihaliemi ja viini ja kaada seos lihakääryleiden päälle pataan. Lisää laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hyvin hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

Nämä häränlihakääryleet saavat porista padassa ja mureutua vahvassa punaviinikastikkeessa. Lisämakua antavat pekoni ja herkkusienet. Perunasose maistuu lisäkkeenä. Ruokajuomaksi sopii vahva punaviini.

3. Nosta kääryleet kastikkeesta, poista langat tai tikut. Siivilöi kastike takaisin pataan, nosta lihakääryleet takaisin, lisää herkkusienet ja kiehauta vielä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaBurgundin pataSienitäytteiset lihakääryleetHäränlihakääryleetBurgundin pataaHäränlihakääryleet kermakastikkeessa
LihakääryleetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt