Grillatut keftedesit
Pienet, maukkaat keftedesit eli kreikkalaiset lihapullat sopivat niin päivälliseksi kuin seisovaan pöytäänkin. Grillaa ne ulkogrillillä tai kotona liedellä. Aloita mielellään grillipannulla ja paista ne sitten valmiiksi uunissa.
Neljälle
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl murustettua minttua
- ½ tl jauhettua kuminaa
- öljyä
Lisukkeeksi
- raakaa, viipaloitua sipulia
- porkkanaraastetta
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha ja mausteet, muotoile pitkulaisiksi pihveiksi.
2. Penslaa pihvit öljyllä, pujota ne halutessasi vartaisiin.
3. Grillaa pihvit hitaasti kypsiksi, kääntele grillillä monta kertaa.
4. Tarjoile raa'an, viipaloidun sipulin, porkkanaraasteen ja keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti