Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu sipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 sipulia
  • 50 g voita
  • 1 1/4 l lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa timjamia
  • mahdollisesti 1 dl valkoviiniä
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 ½ dl juustoraastetta
  • persiljaa

Lisäksi

  • 4 uuninkestävää annoskulhoa

Valmistusohje

1. Viipaloi sipulit niin ohuesti kuin mahdollista. Paista niitä hitaasti voissa, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Siirrä pataan. Kaada päälle lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla, laita mukaan laakerinlehti ja timjaminoksa. Jos haluat viiniä maunantajaksi keittoon, lisää se nyt.

2. Keitä puolisen tuntia. Kun sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia, keitto on valmis. Ota laakerinlehti ja timjaminoksa keitosta. Tähän asti voit esivalmistaa keiton ja lämmittää myöhemmin. Kauho keittoa annoskulhoihin.

3. Leikkaa leipä pienemmiksi paloiksi. Kuivaa leipäpaloja 125-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele leivät keittoannosten päälle ja peitä ne runsaalla juustoraasteella. Kuumenna uuni 275-asteiseksi ja gratinoi keittoannoksia uunissa, niin että ne saavat kauniinruskean pinnan. Koristele persiljalla ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukkuSyksyinen sipulikeittoRanskalainen sipulikeittoSipulikeitto ranskalaisittainUunilammascurryChez Jounin sipulikeitto
SipulikeittoKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Klassinen ranskalainen bistro-keitto, ihanaa nauttia höyryävän kuumana talvipäivän koleudessa. Uunissa gratinoimiseen tarvitset uuninkestäviä annoskulhoja. Gratinoimiseen on ihanteellista käyttää emmental- ja parmesaanijuustonsekoitusta.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto
  • 14.01.202212:57
    Alkuruokakeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipulikeitto voitaikinakuoressa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ruohosipulikeittoa maissilla

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Oton sipulikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettu valkosipulikeitto