Grand dessert

Joissakin hienoissa ravintoloissa voit tilata ”grand dessertin”, jossa on maistiaiset ruokalistan kaikista jälkiruoista. Valmista itse oma jälkiruokalajitelma.

Neljälle

  • 2 appelsiinia
  • 4 palloa suklaa- tai mokkajäätelöä
  • 4 mantelilastukeksiä

Koristeluun

  • tuoreita marjoja
  • pieniä suklaapikkuleipiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin että poistat koko valkoisen osan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi leikkaamalla kalvojen välistä.

2. Asettele appelsiinifileitä, marjoja, pikkuleipiä ja jäätelöä kauniisti neljälle lautaselle.

3. Puuteroi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!