Grand dessert
Joissakin hienoissa ravintoloissa voit tilata ”grand dessertin”, jossa on maistiaiset ruokalistan kaikista jälkiruoista. Valmista itse oma jälkiruokalajitelma.
Neljälle
- 2 appelsiinia
- 4 palloa suklaa- tai mokkajäätelöä
- 4 mantelilastukeksiä
Koristeluun
- tuoreita marjoja
- pieniä suklaapikkuleipiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin että poistat koko valkoisen osan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi leikkaamalla kalvojen välistä.
2. Asettele appelsiinifileitä, marjoja, pikkuleipiä ja jäätelöä kauniisti neljälle lautaselle.
3. Puuteroi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa