Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gotlantilainen sahramipannukakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile pannukakku hieman jäähtyneenä. Gotlannissa lisänä tarjoillaan sinivatukkahilloa, mutta muukin hillo sopii mainiosti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 1½ dl puuroriisiä
  • 1½-2 dl vettä
  • 3½ dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 3/4-1 dl hunajaa
  • 150 g mantelimassaa
  • 1½ g murskattua sahramia
  • 2 rkl viinaa tai vettä
  • ½ tl jauhotettua kanelia
  • 1½ tl vastarouhittua kardemummaa
  • 6 kananmunaa
  • 1 kukkurallinen tl vehnäjauhoja
  • voita ja korppujauhoja vuokaan
  • ½ dl mantelilastuja

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi vedessä. Kun vesi on imeytynyt, lisää maito. Sekoita puuroa silloin tällöin ja varo, ettei se pala pohjaan. Lisää suola. 35 minuutin kuluttua riisin pitäisi olla pehmeää ja puuron koostumukseltaan kuin paksua velliä.

2. Pidä hunajaa lämpimässä vesihauteessa puuronkeiton ajan, jotta se sulaa juoksevaksi. Sekoita hunaja valmiiseen puuroon. Murenna sekaan mantelimassa ja sekoita. Perinteen mukaan sahrami liuotetaan viinitilkkaan, mutta tietenkin voit käyttää myös vettä. Mausta puuro sahramilla, kanelilla ja kardemummalla.

3. Vatkaa munat ja siivilöi sekaan vehnäjauhot. Yhdistä sitten puuro ja munaseos. Voitele ja jauhota vuoka, kaada taikina siihen ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sahramijuustokakku mansikkahillokkeellaMaltariisiä uudella tavallaPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraLohdutusjälkiruokaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraAito ruotsalainen juustokakku
PannukakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku
  • 28.01.202212:57
    Suolainen pannukakku

    Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

  • 03.09.202108:54
    Suolainen pannukakku

    Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

  • 25.10.201912:56
    Suolainen pannukakku

    Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

  • 27.08.201915:37
    Omenapaistos

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 16.01.201811:57
    Samassa liemessä

    Ricottapannarit