Gluteeniton joulukinkun kastike
Joulukinkun kastikkeen voi valmistaa helposti myös gluteenittomasti.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3 dl jäähtynyttä kinkun paistolientä vedellä laimennettuna (paistoliemi on suolaista ja siksi se kannattaa laimentaa vedellä sopivan suolaiseksi).
- 2 rkl Semper hienoa jauhoseosta
- 1 dl omenahilloa
- 2 rkl sinappia
- 1,5 dl kermaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Valmistus:
Suuruste: sekoita jauhoseos tilkkaan jäähtynyttä, vedellä laimennettua paistolientä.
Kiehauta loppu paistoliemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suuruste ja kerma. Keitä muutama minuutti kokoajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Mausta ripauksella pippuria. Kinkun liemissä on eroja, joten maistele kastiketta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina