Mainos
Mainos

Joulukinkun kastikkeen voi valmistaa helposti myös gluteenittomasti.

Ainekset

  • 3 dl jäähtynyttä kinkun paistolientä vedellä laimennettuna (paistoliemi on suolaista ja siksi se kannattaa laimentaa vedellä sopivan suolaiseksi).
  • 2 rkl Semper hienoa jauhoseosta
  • 1 dl omenahilloa
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 dl kermaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Valmistus:

Suuruste: sekoita jauhoseos tilkkaan jäähtynyttä, vedellä laimennettua paistolientä.

Kiehauta loppu paistoliemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suuruste ja kerma. Keitä muutama minuutti kokoajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Mausta ripauksella pippuria. Kinkun liemissä on eroja, joten maistele kastiketta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.