Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattua kylkipaistia hapanimeläkastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g paksusti leikattua kylkipaistia
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl riisiviiniä tai sherryä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa

Kastike

  • 1 ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti sentinpaksuisiksi viipaleiksi jokaisen luun välistä. Sekoita soija, viini/sherry ja suola. Lisää maissitärkkelys ja penslaa lihapalat seoksella. Kuumenna friteerausöljy ja friteeraa puolta lihoista 30 sekuntia. Nosta lihat öljystä ja friteeraa loput lihoista kun öljy on jälleen kuumennut tarpeeksi. Nosta loputkin lihat öljystä.

2. Kuumenna öljy vielä kerran, ja lisää kaikki liha. Friteeraa 50 sekuntia tai kunnes lihapalat ovat kullanruskeita. Asettele lämpimälle vadille.

3. Sekoita soija, sokeri ja viinietikka ja kuumenna kattilassa. Sekoita loput maissitärkkelyksestä vesitilkkaan suurusta varten. Lisää suurus kastikkeeseen ja sekoita kunnes kastike on sileä. Kaada kastike lihan päälle.

Tässä reseptissä kylkipaisti friteerataan, se käy hyvin isossa padassa. Paistin voi hyvin myös maustaa ohjeen mukaan, paistaa uunissa 225 asteessa ja tarjoilla kastikkeen kera. Perinteisesti tämä ruokalaji on alkupala, mutta maistuu hyvin myös pääruokana keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaKalaa valkoviinikastikkeellaKokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen keraPorsaankyljys RobèrtPorsaanpata tillikastikkeellaPorsaanfilee viherpippurikastikkeella
SiankylkiAlkuruoatKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera