Friteerattua kylkipaistia hapanimeläkastikkeen kera

Tässä reseptissä kylkipaisti friteerataan, se käy hyvin isossa padassa. Paistin voi hyvin myös maustaa ohjeen mukaan, paistaa uunissa 225 asteessa ja tarjoilla kastikkeen kera. Perinteisesti tämä ruokalaji on alkupala, mutta maistuu hyvin myös pääruokana keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 500 g paksusti leikattua kylkipaistia
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl riisiviiniä tai sherryä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa

Kastike

  • 1 ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti sentinpaksuisiksi viipaleiksi jokaisen luun välistä. Sekoita soija, viini/sherry ja suola. Lisää maissitärkkelys ja penslaa lihapalat seoksella. Kuumenna friteerausöljy ja friteeraa puolta lihoista 30 sekuntia. Nosta lihat öljystä ja friteeraa loput lihoista kun öljy on jälleen kuumennut tarpeeksi. Nosta loputkin lihat öljystä.

2. Kuumenna öljy vielä kerran, ja lisää kaikki liha. Friteeraa 50 sekuntia tai kunnes lihapalat ovat kullanruskeita. Asettele lämpimälle vadille.

3. Sekoita soija, sokeri ja viinietikka ja kuumenna kattilassa. Sekoita loput maissitärkkelyksestä vesitilkkaan suurusta varten. Lisää suurus kastikkeeseen ja sekoita kunnes kastike on sileä. Kaada kastike lihan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!