Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fasaani ja hyytelöomenat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fasaani ja omenat ovat hyvin onnistunut yhdistelmä. Lintu maustetaan katajanmarjoilla ja timjamilla ja maistuu ihanasti riistalta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 2 puhdistettua fasaania
  • suolaa ja pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • timjamia
  • 10 katajanmarjaa murskattuina
  • 2 omenaa pieninä lohkoina
  • voita
  • 2 dl lihalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 10 cl konjakkia tai calvadosia
  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa

Hyytelöomenat

  • 3 omenaa
  • sitruunamehua
  • ½ dl valkoviiniä
  • pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valele sitruunamehu lintujen pinnalle. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kierittele omenalohkot katajanmarjarouheessa ja täytä linnut niillä. Aseta linnut rinta ylöspäin uunivuokaan. Vuole ohut voiviipale kummallekin rinnalle. Paista lintuja 15 minuuttia, käännä ja paista toista puolta yhtä kauan. Valele lihaliemellä paistamisen aikana.

2. Ota linnut uunista, vatkaa vuoka lopulla lihaliemellä, siivilöi paistoliemi kasariin. Kuori vaahto pinnalta. Lisää kerma ja väkijuoma ja keitä kokoon, kunnes 2/3 osa on jäljellä. Pyöritä voi ja vehnäjauho palloksi ja suurusta kastike sillä. Leikkaa lihat irti fasaaneista, Viipaloi ne hienosti ja tarjoile kastikkeella valeltuina.

3. Hyytelöomenat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise omenat ja laita ne uunivuokaan. Tiputtele niiden päälle sitruunamehua, johon on sekoitettu valkoviiniä. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Täytä omenanpuolikkaat pihlajanmarjahyytelöllä ja tarjoile fasaanien vierellä.

Lisää aiheesta:

Sorsapaistia konjakkikastikkeessaVanhanajan hirvipaistiHedelmillä täytetty sorsaJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaVoitaikinapiiras kanalla
RiistaKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera