Cognac Sour

Tämän uuden drinkin pohjana ovat klassiset sour-drinkit. Mukana on kuitenkin pieni yllätys!

2 annosta

  • jäätä
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,4 dl sitruunamehua
  • 0,4 dl sokerisiirappia
  • 0,8 dl konjakkia
  • sitruunan kuorta koristeluun

Valmistusohje

Aloita lisäämällä cocktail-laseihin jäätä, jotta ne jäähtyvät. Lisää cocktail-ravistimeen hyppysellinen raastettua inkivääriä ja sekoita varovasti, jotta inkivääristä irtoaa enemmän makua. Lisää ravistimeen seuraavaksi sitruunamehu, sokerisiirappi ja tietysti juoman tärkein ainesosa eli konjakki. Juomaan tulee siis yhtä paljon sitruunamehua ja sokerisiirappia ja kaksinkertainen määrä konjakkia.

Täytä ravistin jäällä ja sekoita noin 10 sekunnin ajan. Kaada jää pois kylmistä laseista. Lisää laseihin uutta jäätä, siivilöi juoma laseihin ja koristele sitruunan kuorella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!