Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chorizolla täytetty kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaan (sian) ulkofileetä
  • 225 g chorizo-makkaraa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Sahramicouscous

  • 3 dl couscous-ryynejä
  • 6 dl kanalientä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 10 rusinaa
  • ½ dl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Leikkaa terävällä veitsellä 2 ½ cm syvä pitkittäisviilto koko fileen pituudelta. Älä leikkaa pohjaan asti, fileen on tarkoitus pysyä kokonaisena. Avaa liha viillon kohdalta levyksi kuin avaisit kirjan ja nuiji lihalevyä nyrkillä vielä hieman litteämmäksi. Aseta lihan päälle makkara(t) pitkittäin ja kääri tiukasti rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla tai vielä mieluummin paistinlangalla tiukaksi paketiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista liharulla kunnolla öljyssä pannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa, kunnes liha on mureaa ja sisälämpötila on 77 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.

3. Couscouos: Kiehauta kanaliemi sahramin kanssa ja kaada liemi couscousryynien päälle. Anna hieman jäähtyä ja pöyhi sitten haarukalla ryyniseosta, niin että se kuohkeutuu. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita ryynien joukkoon sipulisilppu, tomaattikuutiot, rusinat ja cashewpähkinät.

Ovathan porsaankyljykset hyviä, mutta oletko kokeillut kokonaista kyljysriviä. Tai ilman luitahan se on meillä nimeltään porsaan ulkofilee. Erityisen juhlavaksi possunfileen saa täyttämällä sen mausteisella, tulisella makkaralla. Sahramicouscous ohessa jatkaa juhlantuntua.

Lisää aiheesta:

Grillattu kylkipaisti glazen kanssaTonyn pihviliharullatGrillikylkeä Amerikan malliinLampaankyljyksiä ja ratatouilleLuumuilla täytetty kyljysriviEsikeitetyt kylkiluurivit
PorsaankyljyksetKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella