Chorizolla täytetty kyljysrivi

Ovathan porsaankyljykset hyviä, mutta oletko kokeillut kokonaista kyljysriviä. Tai ilman luitahan se on meillä nimeltään porsaan ulkofilee. Erityisen juhlavaksi possunfileen saa täyttämällä sen mausteisella, tulisella makkaralla. Sahramicouscous ohessa jatkaa juhlantuntua.

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaan (sian) ulkofileetä
  • 225 g chorizo-makkaraa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Sahramicouscous

  • 3 dl couscous-ryynejä
  • 6 dl kanalientä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 10 rusinaa
  • ½ dl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Leikkaa terävällä veitsellä 2 ½ cm syvä pitkittäisviilto koko fileen pituudelta. Älä leikkaa pohjaan asti, fileen on tarkoitus pysyä kokonaisena. Avaa liha viillon kohdalta levyksi kuin avaisit kirjan ja nuiji lihalevyä nyrkillä vielä hieman litteämmäksi. Aseta lihan päälle makkara(t) pitkittäin ja kääri tiukasti rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla tai vielä mieluummin paistinlangalla tiukaksi paketiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista liharulla kunnolla öljyssä pannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa, kunnes liha on mureaa ja sisälämpötila on 77 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.

3. Couscouos: Kiehauta kanaliemi sahramin kanssa ja kaada liemi couscousryynien päälle. Anna hieman jäähtyä ja pöyhi sitten haarukalla ryyniseosta, niin että se kuohkeutuu. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita ryynien joukkoon sipulisilppu, tomaattikuutiot, rusinat ja cashewpähkinät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!