Chorizo-couscous salaatti

Kokeile maukasta chorizo-couscous salaattia. Täyttävän annoksen voit koristella vaikkapa persiljalla.

Ainekset

  • 3 dl couscous ryynejä
  • 6 dl vettä tai kasvislientä
  • 200 g romaine-salaattia
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 paprika
  • 1/ 2 kurkku
  • 100 g maissinjyviä
  • 150 g chorizo-makkaraa siivuina
  • 1/2 pnt tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1-2 tl tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyvin sekoittaen couscous ryynit joukkoon. Sulje kannella ja anna hautua kypsäksi noin 10 minuutin ajan. Kaada kypsennyksen jälkeen tomaattien mausteöljyä joukkoon ja sekoita varoen.

Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, kurkku sekä makkara. Mausta suolalla, pippurilla, tabascolla sekä persiljalla. Revi salaatti tarjoiluvadille ja kaada maustunut couscous salaatti päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 440 kcal

Proteiinia 17g (15 E%)

Hiilihydraatteja 55g (50 E%)

Kuitua 7g

Rasvaa 17g (35 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (35% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.