Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bouillabaisse ja rouille

8:05Kesän paras kalakeitto: Bouillabaisse ja rouillekastiketta
Julkaistu 23.05.2017 14:43

MTV LIFESTYLE

Makujen Aamu -ohjelman Marcos Gois lupaa, että kesän maukkaimman kalakeiton resepti on tässä. Bouillabaisse vie ajatuksen Välimerelle, missä on aina kesä!

6-8 annosta

  • 400 g yleisperunaa
  • 1 fenkoli
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala purjoa
  • 2 sellerin vartta
  • 4-6 kypsää tomaattia tai 1 tölkki (400g laadukasta tomaattimurskaa esim. Mutti)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 punainen chilipalko
  • 700-800 g erilaisia kaloja fileinä (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tms)
  • nippu tuoretta timjamia
  • nippu tuoretta rakuunaa
  • nippu lehtipersiljaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 l hyvää kalalientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pkt sahramia (0,5g) (jätä pieni ripaus rouilleen)
  • 200 g isoja katkarapuja (mielellään kokonaisia kuorineen)
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Rouille

  • 3 keltuaista
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suola
  • pari rouhaisua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • ripaus cayennenpippuria
  • ripaus sahramia
  • 1,5dl rypsiöljyä
  • 1,5dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa vihannekset kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

Kuutioi kalat ja suolaa ne kevyesti kulhossa. Hienonna yrtit. 


Lisää kattilaan 1dl oliiviöljyä, valkosipuli ja chili, kuullota hetki kunnes aromit pääsevät liikkeelle.

Lisää kuutioitu peruna, sipuli ja porkkana, kuullota hetki.

Lisää laakerinlehdet, purjo, fenkoli ja selleri. Kaada kattilaan myös valkoviini, kiehauta ja keitä peri kolme minuuttia.

Lisää kalaliemi ja tomaatit. Anna kiehua 10-15 minuuttia.

Lisää paloitellut kevyesti suolatut paloitellut kalat, katkaravut, yrtit sekä sahrami ja anna hautua kannen alla 2-3 minuuttia. 

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Peitä kannella ja siirrä kattila pois levyltä, anna hautua vielä 2 minuuttia.

Valmista sitten rouille. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaikki muut rouillen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljyt ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kunnes rouille on silkkistä.

Jos haluat rouillesta hiukan ohuempaa, lisää joukkoon tilkka kädenlämpöistä vettä.

Tarjoile keitto syvästä kulhosta. Viimeistele annos lusikallisella rouillea. 

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenNäin valmistuu perinteinen lohikeitto – nappaa Kari Aihisen Kaappaus keittiössä -reseptit talteenKari Aihisen vinkit maukkaaseen makkarakeittoon – nappaa talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKarjalanpaistin salaisuus on huolellinen haudutus – näin valmistat herkullisen perinneruoanNikin bouillabaisse ja rouilleKalapata Cöte d'Azur
Makujen aamuPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta