Appelsiiniriisi à la Malta
Riisi à la Malta on ihanan maukas ja täyttävä jälkiruoka. Mainio tapa hyödyntää ylijäänyt riisipuuro. Appelsiinit virkistävät kokonaisuuden.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 annosta keitettyä riisipuuroa
- ½ dl kidesokeria
- 2 appelsiinia
- viinirypäleitä
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa ja kääntele mukaan kylmä riisipuuro sekä sokeri.
2. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja, halkaise viinirypäleet.
3. Sekoita osa appelsiineista ja viinirypäleistä riisiin, käytä loput koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka