Appelsiiniriisi à la Malta

Riisi à la Malta on ihanan maukas ja täyttävä jälkiruoka. Mainio tapa hyödyntää ylijäänyt riisipuuro. Appelsiinit virkistävät kokonaisuuden.

Neljälle-kuudelle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 annosta keitettyä riisipuuroa
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 appelsiinia
  • viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa ja kääntele mukaan kylmä riisipuuro sekä sokeri.

2. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja, halkaise viinirypäleet.

3. Sekoita osa appelsiineista ja viinirypäleistä riisiin, käytä loput koristeluun.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.