Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinimehu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

2 pulloa

  • 2 kg appelsiinejä
  • 1,8 litraa sokeria
  • 2½ rkl sitruunahappoa
  • noin 1 litra vettä

Valmistusohje

1. Harjaa appelsiinit huolellisesti lämpimässä vedessä. Poista uloin keltainen kuori ohuesti perunankuorimaveitsellä.

2. Levitä kuoret, sokeri ja sitruunahappo kerroksittain kulhoon. Kiehauta vesi, kaada kulhoon ja anna liemen jäähtyä. Sekoita välillä niin, että sokeri liukenee.

3. Puolita appelsiinit ja purista mehu. Lisää vastapuristettu mehu liemeen ja siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi. Joskus mehu on siivilöitävä kaksi kertaa. Kaada mehu lämpimiin, huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Sulje pullot heti ja säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

Vappusima – helppo ohje siman valmistukseenMustikka-mansikkamehuVilla Marian sitruunalikööri eli limoncelloAppelsiini-pomeranssimarmeladiSitrusmarmeladiAppelsiinisorbetti
MehutJuomatBrunssiJuomatAlkoholittomat juomat

Tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat mehukkaimmillaan, joten raikas makuelämys kannattaa säilöä keittämällä maistuvaa mehua. Onnistut varmasti! Ohjeessa käytetään melko runsaasti sokeria, sillä se korostaa aromikasta makua ja kaunista väriä. Lämmin mehu kaadetaan lämpimiin ja huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Helpoin puhdistustapa on pestä pullot pesukoneessa.

Tuoreimmat aiheesta

Mehut
  • 09.06.202115:05
    Juomat

    Syreenimehu

  • 18.02.201300:00
    Brunssi

    Seljankukkamehu

  • 25.07.201308:29
    Sadonkorjuu

    Mustikka-mansikkamehu

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Appelsiinimehu

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Vitamiinijuomat