Appelsiinimehu

Tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat mehukkaimmillaan, joten raikas makuelämys kannattaa säilöä keittämällä maistuvaa mehua. Onnistut varmasti! Ohjeessa käytetään melko runsaasti sokeria, sillä se korostaa aromikasta makua ja kaunista väriä. Lämmin mehu kaadetaan lämpimiin ja huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Helpoin puhdistustapa on pestä pullot pesukoneessa.

2 pulloa

  • 2 kg appelsiinejä
  • 1,8 litraa sokeria
  • 2½ rkl sitruunahappoa
  • noin 1 litra vettä

Valmistusohje

1. Harjaa appelsiinit huolellisesti lämpimässä vedessä. Poista uloin keltainen kuori ohuesti perunankuorimaveitsellä.

2. Levitä kuoret, sokeri ja sitruunahappo kerroksittain kulhoon. Kiehauta vesi, kaada kulhoon ja anna liemen jäähtyä. Sekoita välillä niin, että sokeri liukenee.

3. Puolita appelsiinit ja purista mehu. Lisää vastapuristettu mehu liemeen ja siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi. Joskus mehu on siivilöitävä kaksi kertaa. Kaada mehu lämpimiin, huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Sulje pullot heti ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!