Appelsiinimehu

Tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat mehukkaimmillaan, joten raikas makuelämys kannattaa säilöä keittämällä maistuvaa mehua. Onnistut varmasti! Ohjeessa käytetään melko runsaasti sokeria, sillä se korostaa aromikasta makua ja kaunista väriä. Lämmin mehu kaadetaan lämpimiin ja huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Helpoin puhdistustapa on pestä pullot pesukoneessa.

2 pulloa

  • 2 kg appelsiinejä
  • 1,8 litraa sokeria
  • 2½ rkl sitruunahappoa
  • noin 1 litra vettä

Valmistusohje

1. Harjaa appelsiinit huolellisesti lämpimässä vedessä. Poista uloin keltainen kuori ohuesti perunankuorimaveitsellä.

2. Levitä kuoret, sokeri ja sitruunahappo kerroksittain kulhoon. Kiehauta vesi, kaada kulhoon ja anna liemen jäähtyä. Sekoita välillä niin, että sokeri liukenee.

3. Puolita appelsiinit ja purista mehu. Lisää vastapuristettu mehu liemeen ja siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi. Joskus mehu on siivilöitävä kaksi kertaa. Kaada mehu lämpimiin, huolellisesti puhdistettuihin pulloihin. Sulje pullot heti ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.