Appelsiinimansikat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680030/landscape16_9/515/290/701e042902eb12b744291697ce4d56a7/dD/897412-2904.jpg)
Valmista tämä jälkiruoka kun mansikat ovat hienoimmillaan. Tarjoile jäätelön tai kerman tai pienten mantelipikkuleipien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 l mansikoita
- 2 appelsiinin kuori ja mehu
- ½ dl appelsiinilikööriä
- mantelilastuja
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Laita mansikat kulhoon. Suikaloi appelsiininkuori ja purista mehu.
2. Kaada 2 dl appelsiinimehua sekä likööri mansikoiden päälle. Laita jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.
3. Ryöppää appelsiininkuori nopeasti ja ripottele kuorta sekä manteleita mansikoille. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka