Appelsiinimansikat

Valmista tämä jälkiruoka kun mansikat ovat hienoimmillaan. Tarjoile jäätelön tai kerman tai pienten mantelipikkuleipien kera.

Kuudelle

  • 2 l mansikoita
  • 2 appelsiinin kuori ja mehu
  • ½ dl appelsiinilikööriä
  • mantelilastuja
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Laita mansikat kulhoon. Suikaloi appelsiininkuori ja purista mehu.

2. Kaada 2 dl appelsiinimehua sekä likööri mansikoiden päälle. Laita jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.

3. Ryöppää appelsiininkuori nopeasti ja ripottele kuorta sekä manteleita mansikoille. Sihtaa päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.