Tässä pannukakkuun käytetään tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa eli mukana ei ole lainkaan vehnäjauhoja. Tee tämä herkullinen pannari kookosmaitoon, jolloin saat siitä eksoottisemman makuisen ja maidottoman. Vanilja ja kardemumma sopivat puolestaan oikein hyvin mausteeksi. Hedelmäpalat ja hillosilmä kruunaavat nämä kätevät herkut.
Ainekset
- n.15 kpl
Puuro
- ½ l vettä
- 2½ dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
Lisäksi taikinaan
- 4 munaa
- 4 dl kookosmaitoa tai kaurajuomaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- (1 rkl sokeria)
Päälle
- 1 iso omena
- 1 dl paistonkestävää marmeladia
- (3 rkl kookoshiutaleita)
Tarjoiluun
- vaniljatuorejuustoa, hedelmäkuutioita
Valmistusohje
Valmista kaurapuuro pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä ohjeeseen ½ litraa (450–500 g) tähteeksi jäänyttä puuroa. Sekoita jäähtyneeseen puuroon muut pannukakun aineet. Nostele kauhalla tasaista seosta voideltuihin muffinipellin koloihin (n. 3/4 täyteen) tai uunipellille voidellulle leivinpaperille. Laita jokaisen annospannarin keskelle (pellillä olevalle pannarille sinne tänne) muutama omenakuutio ja nokare paistonkestävää marmeladia, ne saavat upota. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 min kauniin väriseksi. Annospannarien paksuus vaikuttaa paistoaikaan.
Tarjoile heti lämpimänä esim. vaniljatuorejuuston ja hedelmäpalojen tai hillon kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.