Amerikkalaiset suklaamurukeksit
Näissä amerikkalaisissa pikkuleivissä maistuvat pähkinät ja suklaa. Välillä näitä saattaa nähdä jättikokoisina, mutta suloiset, pienemmät pikkuleivät sopivat hyvin suupaloiksi. Nämä ovat mahtavan maukasta luksusta eväskoriin tai puutarhakahveille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
25 isoon tai 50 pieneen pikkuleipään
- 225 g voita
- 2 ½ dl ruskeaa fariinia
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl suklaanappeja (tai karkeasti rouhittua tummaa suklaata)
- 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Tarvitset myös
- leivinpaperia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
2. Työstä voi, fariinisokeri, kidesokeri ja vaniljasokeri yhteen. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin.
3. Yhdistä jauhot, sooda ja suola. Lisää seos munaseokseen, sekoita, ja lisää suklaa ja pähkinä. Ota taikinasta nokareita leivinpaperille, paista uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan