Alpron mustikkatorttu
Suussa sulava mustikkatorttu saa uuden vivahteen, kun pohjaan lisätään ruis- tai tattarijauhoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
- 2 dl ruis- tai tattarijauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 dl mustikoita
- 1½ dl sokeria
- 1-2 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää vaahtoon maustamaton luomusoijavalmiste. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja kääntele molemmat jauhot taikinaan. Jäähdytä taikina jääkaapissa, jotta se on helpompi levittää piirasvuokiin.
2. Jaa jähmeä taikina paloiksi ja levitä puolet paloista margariinilla ja kookoshiutaleilla leivitettyihin piirasvuokiin.
3. Nostele vuokiin mustikat, sokeri ja lopuksi maustamaton luomusoijavalmiste. Painele taikinapalat piirakoiden kansiksi jauhotetuin sormin. Painele levy kansiksi ja pistele haarukalla.
4. Paista 200˚C:ssa uunissa 20-25 minuuttia. Kokonaisen mustikkapiirakan kypsymiseen menee 200˚C:ssa uunissa 30-40 minuuttia.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti