Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alpron mustikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suussa sulava mustikkatorttu saa uuden vivahteen, kun pohjaan lisätään ruis- tai tattarijauhoja.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
  • 2 dl ruis- tai tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 1½ dl sokeria
  • 1-2 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää vaahtoon maustamaton luomusoijavalmiste. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja kääntele molemmat jauhot taikinaan. Jäähdytä taikina jääkaapissa, jotta se on helpompi levittää piirasvuokiin.

2. Jaa jähmeä taikina paloiksi ja levitä puolet paloista margariinilla ja kookoshiutaleilla leivitettyihin piirasvuokiin.

3. Nostele vuokiin mustikat, sokeri ja lopuksi maustamaton luomusoijavalmiste. Painele taikinapalat piirakoiden kansiksi jauhotetuin sormin. Painele levy kansiksi ja pistele haarukalla.

4. Paista 200˚C:ssa uunissa 20-25 minuuttia. Kokonaisen mustikkapiirakan kypsymiseen menee 200˚C:ssa uunissa 30-40 minuuttia.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Gluteeniton raparperipiirakkaHelppo mantelinen omenapiirasBritan katkarapupiirakkaRukiinen puolukkatorttuPuolukkakukkoHelppo marja-rahkapiirakka
TorttuMakeat leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu