Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

4:34Altian baarimestari Mikael Karttunen näyttää kuinka aito White Russian, eli suomalaisten rakastama valkovenäläinen valmistuu
Julkaistu 30.04.2020 11:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Baarimestari Mikael Karttusen ohjeella teet aidon white russianin eli valkovenäläisen kotona.

Ainesosat

  • 3 cl Vodka
  • 3 cl kahvilikööriä
  • n. ½ dl Täysmaitoa / Barista -kaurajuoma

Valmistusohje

White Russian valmistuu näin:

Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
Koriste: -

Valmistusohje: Täytä lasi jäillä, mittaa alkoholit jäiden päälle ja kaada maito/kerma/ kaurajuoma lasiin varovasti lusikan kautta. Älä sekoita.

valkovenäläinen white russian
MTV

Näin teet kahvilikööriä itse:

- Kaada pullo (70 cl) vodkaa (40 %) ja saman verran vettä johonkin kannelliseen astiaan.
- Kun keität kahvia, älä heitä kahvinpuruja biojätteeseen, vaan laita ne em. astiaan ja kansi kiinni. Laita samaan astiaan 3-5 pannullisen purut.
- Suositellaan käytettäväksi kestosuodatinta. Näin keität kahvisi kestävämmin, saat parempaa kahvia ja parempaa likööriä. Espressopuruilla lopputulos on kaikkein paras.
- Anna uuttua yön yli, suodata kestosuodattimen läpi 3 kertaa ja lisää 1,4 litraa kohden n. 3 dl sokeria. Voit muunnella sokeripitoisuutta makusi mukaan, mutta oman kokemukseni perusteella kahvilikööri tarvitsee vähintään 200 g sokeria / litra. 

Lisää aiheesta:

Jääkahvi ja jäinen café au laitChai-maitoteeCafé brûlotMustikkalikööriKotitekoinen marjalikööriVilla Marian sitruunalikööri eli limoncello
DrinkitDrinkitJuomatAlkoholijuomat