Baarimestari Mikael Karttusen ohjeella teet aidon white russianin eli valkovenäläisen kotona.
Ainesosat
- 3 cl Vodka
- 3 cl kahvilikööriä
- n. ½ dl Täysmaitoa / Barista -kaurajuoma
Valmistusohje
White Russian valmistuu näin:
Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
Koriste: -
Valmistusohje: Täytä lasi jäillä, mittaa alkoholit jäiden päälle ja kaada maito/kerma/ kaurajuoma lasiin varovasti lusikan kautta. Älä sekoita.
Näin teet kahvilikööriä itse:
- Kaada pullo (70 cl) vodkaa (40 %) ja saman verran vettä johonkin kannelliseen astiaan.
- Kun keität kahvia, älä heitä kahvinpuruja biojätteeseen, vaan laita ne em. astiaan ja kansi kiinni. Laita samaan astiaan 3-5 pannullisen purut.
- Suositellaan käytettäväksi kestosuodatinta. Näin keität kahvisi kestävämmin, saat parempaa kahvia ja parempaa likööriä. Espressopuruilla lopputulos on kaikkein paras.
- Anna uuttua yön yli, suodata kestosuodattimen läpi 3 kertaa ja lisää 1,4 litraa kohden n. 3 dl sokeria. Voit muunnella sokeripitoisuutta makusi mukaan, mutta oman kokemukseni perusteella kahvilikööri tarvitsee vähintään 200 g sokeria / litra.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta