Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

After Eight -jäädykekakku

5:37Makuja: After Eight Juhlakakku
Julkaistu 04.05.2016 06:30

MTV LIFESTYLE

1 kakku irtopohjavuokaan (halkaisija 22-25 cm), 10–12:lle

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
  • tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Kostutus

  • 1 dl vahvaa vadelma- tai mustaherukkamehua (osa voi olla likööriä)

Täyte

  • 5 dl mustaherukoita ja vadelmia
  • 150 g After Eight -suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 400 g mustaherukka- tai marjatuorejuustoa, esim. Viola Mustaherukka -tuorejuusto
  • 400 g marjarahkaa, esim. Maustettu Rahka Kuningatar (Valio)

Päälle ennen tarjoilua

  • n. 2 dl mustaherukoita ja vadelmia
  • 50 g After Eight -suklaata
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta kakkupohja mehulla. Levitä päälle kerros marjoa, mikäli käytät pakastemarjoja, ne saavat olla jäisiä. Levitä näiden päälle vieri viereen kerros ohuita After Eight -suklaita.

Juhlia suunniteltaessa on kätevää, jos kakun/kakkuja voi valmistaa etukäteen pakastimeen, tämän After Eight -jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Taikinapohja suklaa- tai kauramurotaikinasta paistetaan irtovuoan pohjalla leivinpaperin päällä juuri ja juuri kypsäksi - ei liian kuivaksi. Juhlakakussa on nimensä mukaisesti käytetty After Eight -suklaakonvehteja, mutta toki voit käyttää muutakin minttusuklaata, esimerkiksi Fazer Mint- tai Marabou Mint Krokant -suklaata. Marjaiset tuorejuustot ja rahkat sopivat täytteeseen hyvin; voit ostaa ne valmiina tai voit itse lisätä maustamattomaan tuorejuustoon ja rahkaan (pakaste)marjoja ja sokeria makusi mukaan.

Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä siihen maustettu tuorejuusto ja rahkat. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota kakku vähän ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Irrottamista helpottaa, kun pidät hetken lämmintä pyyhettä vuoan reunojen ympärillä.

Koristele kakku marjoilla ja After Eight -suklailla sekä tuoreella mintulla. Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Kakku säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. juhliin tai yllätysvieraiden varalle.

VINKKI: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun täytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

After Eight -jäädykekakkuBattery-kakkuSuklaarusina-valkosuklaajäädykeBattery-kakkuKinuskikakkuIsänpäivän jogurttikakku mustaherukalla
Myllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle