Ystävänpäivän herkullisin leivos sulaa suuhun! Tämä kakku sopii lähes kaikille – etkä tarvitse edes uunia
Vegaaneille sopiva raakakakku on herkku, jolla ilahdutat lähimmäisiäsi paitsi ystävänpäivänä, myös mihin aikaan vuodesta tahansa.
Raakakakku sopii täydellisesti ystävänpäivän jälkiruokapöytään! Terveellinen ja täyteläinen kakku valmistuu helposti ilman uunia, ja mikä parasta, se sopii moneen ruokavalioon.
Raakakakku on raakaruokaa, joka tarkoittaa, että mitään ainetta ei kypsennetä. Raakakakut ovat yleensä myös gluteenittomia ja sokerittomia, ja tämä resepti on lisäksi myös täysin vegaaninen.
Tässä Allt om mat kakkureseptissä maistuvat laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet.
Katso tästä myös nopeat kolmen aineksen ystävänpäiväherkut.
Ystävänpäivän raakakakku
12 palaa
Pohjan ainekset
2 punajuurta (150 g)
5 dl erilaisia pähkinöitä, esim saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita
1,5 dl kookosraastetta
1 dl kaakaojauhetta
0,5 dl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
250 g kivettömiä taateleita
Pinnalle
0,5 granaattiomena
2 dl kookoskermaa
tilkka punajuurimehua
100 g vadelmia
0,5 dl kookoshiutaleita
Pohja
- Kuori ja raasta punajuuret.
- Sekoita pähkinät, kookosraaste ja kaakao.
- Painele punajuuriraasteesta tilkka mehua talteen kookoskermaa varten.
- Sekoita punajuuriraaste ja taatelit pähkinäsekoitukseen.
- Painele taikina halkaisijaltaan 20 cm olevaan elmu kelmulla vuorattuun irtopohjalliseen vuokaan ja nosta pakkaseen 1–2 tunniksi.
Koristelu
- Irrota siemenet granaattiomenasta.
- Vatkaa kookoskerma ja lisää hiukan punajuurimehua.
- Levitä kerma kakulle ja koristele granaattiomenan siemenillä, vadelmilla ja kookosraasteella.
- Leikkaa kakku terävällä veitsellä.
Lähde: Allt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka