1:02

Ysiluokkalaiset loihtivat kauppojen ruokahävikistä näyttäviä annoksia – uskoisitko näitä ruokia koululaisten tekemiksi?

Koululaiset ympäri Suomea ovat ottaneet osaa hävikkihaasteeseen ja valmistaneet toinen toistaan upeampia annoksia kauppojen ruokahävikistä. Kuvahaasteeseen tulleet taidonnäytteet löivät tuomariston ällikällä.

VIDEO: Suomalainen tuottaa vuodessa 25 kiloa ruokahävikkiä. 

Millaisia ruoka-annoksia hävikistä voi valmistaa? Yhdeksäsluokkalaiset ympäri Suomea ottivat asiasta selvää syyskuussa järjestetyn Hävikki-battlen tiimoilta. Kilpailun tarkoituksena oli selvittää, kuka pystyy valmistamaan näyttävimmän annoksen kauppojen ruokahävikistä. 

Syyskuussa Motivan ja S-ryhmän järjestämään kuvahaasteeseen osallistui kaiken kaikkiaan yli 6000 oppilasta, ja #hävikkibattle2018 -tunnisteella löytyy Instagramista yli 500 oppilaiden ottamaa hävikkiannoskuvaa.

Moni kilpailukuva oli täysin ammattimaista tasoa

Pitkän linja ruoka-alan vaikuttajista koostuva tuomaristo joutui vaikean tehtävän eteen valitsessaan kilpailun onnistuneinta annoskuvaa. Tuomareiden mielestä moni kilpailukuva oli täysin ammattimaista tasoa ja asettelut lähenivät taidetta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ruoan valmistaminen niistä aineksista, mitä kaapista sattuu löytymään, on tärkeä taito arjessa. On upeaa, että meillä on näin paljon ruoanlaitosta innostuneita, taitavia nuoria, jotka osaavat loihtia uskomattomia annoksia hävikkiraaka-aineistakin, kotitalousopettajaliiton toiminnanjohtaja Aira Kuvaja iloitsee.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Voittajaksi valikoitui Riistaveden koulun oppilaiden ottama kuva banaaniletuista, joiden päällä on oppilaiden itsensä kesällä poimimia mustikoita.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja