Yllättävät täytteet tekevät pizzasta terveellisempää

pizza
Shutterstock

Pizzan päälle voi laittaa likipitäen mitä tahansa, joten mikset kokeilisi jotain uutta – ja terveellistä?

Herkullinen pizza syntyy yllättävien täytteiden avulla. Kokeile seuraavia vinkkejä!

Kurpitsasose: Kurpitsassa on paljon beetakaroteenia, joka voi esimerkiksi parantaa vastustusykyä ja silmien terveyttä. Kurpitsasoseen avulla pizzaviipaleeseen tulee pientä makeutta.

Hummus: Proteiini- ja kuitupitoinen hummus on täydellinen levite pizzan päälle. LUE MYÖS:  Usko tai älä: Hummuksen syönti voi lopettaa tupakoinnin

Salsa: Salsan tomaatit, valkosipuli ja mausteet antavat hyvää piristystä pizzalle. Lisäksi salsa on täynnä C-vitamiinia.  KATSO RESEPTI:  Itse tehty tomaattisalsa

Persikat: Persikka pizzan päällä voi kuulostaa oudolta, mutta älä tuomitse ennen kuin maistat. Lisäksi persikat ovat täynnä A-, B- ja C-vitamiineja sekä täyttävää kuitua.

Kananmunat: Kananmunat tuovat pizzaan makua ja rakennetta, mutta lisäksi saat niistä proteiinia ja D-vitamiinia.

Lohi: Lohi sisältää paljon omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa madaltamaan riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Lohi voi myös maistua herkulliselta pizzan täytteenä.

Punajuuri: Punajuuri on täynnä fytonutrientteja, joilla on syöpää ja tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Punajuuri maistuu pizzan päällä hyvältä esimerkiksi vuohenjuuston kera.

Kukkakaali: Jos pizzan pohjankin voi tehdä kukkakaalista, miksei kukkakaalia voisi käyttää pizzan täytteenäkin? Kukkakaalissa on melko vähän hiilihydraatteja, mutta paljon C- ja K-vitamiineja, beetakaroteenia sekä kuitua.

Lehtimangoldi: Tämä vihreä lehtivihannes on täynnä kaliumia ja kalsiumia. Kokeile peston kanssa pizzan päällä!

Kokeile myös näitä reseptejä:

Lähde: Glamour

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja